top of page
KOHTALA SPORTS
- mestareiden tekijä -

JUSSI KOHTALA

Jussi Kohtala on entinen karting-kuljettaja ja nykyinen Kohtala Sports -kartingtiimin perustaja, omistaja ja tallipäällikkö. Jussi on viettänyt koko elämänsä karting-varikoilla ympäri maailmaa. Omalta ajouralta jäi käteen 9 SM-mitalia (5 mestaruutta) sekä 5 PM-mitalia (2 mestaruutta). Kansainvälisten kilpailujen huippuhetkiin kuuluu myös Alahärmässä ajetun Formula Super A-luokan MM-osakilpailun 3. sija kaudella 2002. Jussin kilpakumppaneita kartingissa olivat entisistä tai nykyisistä F1-kuljettajista mm. Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Heikki Kovalainen, Vitantonio Liuzzi, Giorgio Pantano ja Nicolas Kiesa.

TIIMI

Kohtala Sports tunnetaan mestareiden tekijänä kartingissa. Kohtala Sports on ajattanut kuljettajiaan ympäri maailmaa vuodesta 2003 lähtien. Historiansa aikana talli on saavuttanut 16 SM-kultaa sekä useamman kansainvälisen mestaruuden. Kansainvälinen huippuhetki ajoittuu vuoteen 2017, jolloin talli saavutti MM-pronssia Juho Valtasen ajamana, edellään vain isojen karting-tehtaiden tehdaskuljettajat. Muistojen syövereihin on piirtynyt myös kauden 2019 ensimmäinen EM-osakilpailu Ranskan Angervillessa, jossa Tuukka Taponen voitti ylivoimaisesti OKJ-luokan. Myös Juho Valtanen nähtiin podiumilla saavuttaen 2. sijan OK-luokassa. Mestaruudet puuttuvat enää EM- ja MM-tasolta ja talli aikoo saavuttaa ne tulevina vuosina. Tiimi teki historiaa muutenkin kaudella 2019, sillä Juho Valtanen valittiin historian ensimmäisenä autourheilijana Olympiakomitean urheilija-apurahan saajaksi.

VALTTERI BOTTAS

Valtteri Bottas on tunnetuin Kohtala Sportsin entisistä kuljettajista. Tiimin ja Valtterin yhteistyö kesti 3,5 vuotta kausina 2003-2006. Kyseisenä ajanjaksona Bottakselle rakennettiin vahva kivijalka kuljettajana, mikä helpotti siirtymistä kartingista formuloihin, sekä menestymistä niissä. Valtteri voitti Kohtala Sportsin väreissä kolmen eri luokan Suomen Mestaruuden, kansainvälisen Viking Trophy-kilpailun, kansainvälisen WSK-sarjan sekä lukuisia muita mitaleita.

KAUSI 2020

Kaudelle 2020 oli selkeät suunnitelmat keskittyä yhä enemmän kansainvälisiin kilpailuihin muutamien suomalaisten kuskien kanssa ja tavoitteeksi oli asetettu voittaa Euroopan- ja Maailmanmestaruus. Korona-viruksen levittyä koko maailma pysähtyi ja suunnitelmiin oli pakko tehdä muutoksia. Tavoitteista ei olla luovuttu, mutta nyt niistä taistellaan vähän erilaisella suunnitelmalla. Tälle kaudelle mukaan tulee astumaan myös Kohtala Sports Junior -teamin perustaminen Mini60 luokan SM-sarjaan. Tätä kautta meillä on mahdollisuus kehittää paremmin ja nopeammalla aikataululla uusia tähtiä jatkamaan suomalaista autourheilu perinnettä maailmalla.

Kohtala_seppele_logo.png
IMG_7080.jpg
KS_uusi_ryhmäkuva.jpg
bottom of page