top of page
  • Jussi

Morjensta vaan kaikille!

Kohtala Sports ehti avaamaan oman karting-kautensa 2020 ennen kuin Corona-tilanne räjähti käsiin. Meillä oli takana hyvä määrä testejä Gardalla, Castelletossa, Adriassa, La Concassa ja Sarnossa. Kausi aloitettiin kolmen OKJ-kuljettajan kera tammikuun puolessa välissä. Patrick Hakala ja Tuukka Taponen ovat tiimin vanhoja tuttuja, mutta Luka ”Luigi” Sammalisto tuli tuomaan tallille uutta verta.


Kisoja on takana 2 kappaletta. Ne ovat olleet WSK Super Master kisat Italian Adriassa ja Gardalla. Taponen on täräytellyt alkuerissä monesti sijoille 2-5 ja vauhti on ollut ihan hyvää aika-ajoissa, pre-finaaleissa ja finaaleissakin. Ihan ei olla saatu vielä parasta irti, mutta missään nimessä ei oltu huolestuneita sen hetkisestä tilanteesta. Selkeesti parasta tekemistä kuitenkin tämän hetken Suomipojista. Muutamia teknisiä ongelmiakin mahtui matkan varrelle, mutta se kuuluu lajin luonteeseen.


Patrick Hakalan osalta Adriassa oltiin finaalissa ja Gardallakin oltiin menossa finaaliin prefinaalin kolmanneksi viimeiseen mutkaan asti, mutta homma päättyi lopulta kolariin. Vauhti oli treeneissä ihan hyvää, mutta itse kisatapahtumissa oli havaittavissa pientä pehmeyttä. Myöskään Patrick ei säästynyt teknisiltä murheilta, sillä Reed-läppien hajoaminen oli liiankin usein tuloksen tekemisen esteenä.


Luka Sammaliston osalta kuuta ei olla yritetty hakea taivaalta. Täytyy muistaa, että tällä juniorilla on vasta varsin lyhyt karting-ura takana, joten tulokset tulee kovan työn kautta. Luka on nuori ja intoa riittää. Annetaan pojalle rauha ajaa ja opetella kansainvälistä meininkiä. Paljon on kehitystä tapahtunut alkuvuonna, mutta vielä ei alkukaudeksi asetettua finaalipaikkaa saavutettu. Lukan osalta voidaan nostaa hattua sille duunille, mitä nuorimies on tehnyt oman uransa eteen. Fysiikkatreenit on todellakin otettu tosissaan viimeisen vuoden aikana, joka varmasti tulee näkymään tulevissa kilpailuissa tuloksen muodossa.


Kuten tiedetään niin Corona-virus on laittanut maailman sekaisin. Myös meidän tekeminen radalla on tällä hetkellä täysin seis. Kisoja on peruttu tai tällä hetkellä ne on oikeastaan siirretty myöhempään ajankohtaan. MM-kisathan on ollut tarkoitus ajaa vasta marraskuussa, joten kausi on sinällään aika pitkä. Kaikki tehtaat on tällä hetkellä kiinni, suurin osa radoista on kiinni, matkustuskiellot päällä, jne…


Karting ei ole maailman tärkein asia, mutta meille kenelle se on ollut koko elämä tai ne kenelle se on kuulunut viime vuosina päivittäiseen toimintaan, kuuluu se todennäköisesti tänä päivänäkin, mutta vähän eri muodossa. Tällä hetkellä ei ole tietoa, koska kisat jatkuu, mutta me ollaan käytetty aika hyväksi fysiikkatreeneihin, yhteistyökumppani-juttujen ideointiin uudesta näkökulmasta, tulevaisuuden suunnitteluun ja osa on jopa pystynyt jatkamaan ajohommia joko sisähalleissa tai muutamalla auki olevalla ulkoradalla annettujen ohjeiden mukaisesti ja turvallisesti.


Kaikilla ihmisillä on tavoite selvitä tästä koko Corona-tilanteesta parhaansa mukaan. Niin myös meillä tiiminä. Elämä jatkuu ja karting siinä mukana. Paljon tulee asiat muuttumaan ja meidänkin tiimin toiminta siinä mukana. Isoja muutoksia tulee varmasti tapahtumaan ja tavoitteena on selvitä voittajana tästäkin tilanteesta. Suunnittelemalla, ideoimalla, toteuttamalla ja ennen kaikkea ajattelemalla positiivisesti me päästään hommissa eteenpäin. Pysykää turvassa ja tsemiä kaikille!bottom of page